Något extra i trädgården

Många trädgårdar landet över har välklippta gräsmattor och lite blommor planterade längst med huset. De flesta skulle nog vilja ha lite mer, men kanske inte vet vad man ska göra med ytan. Här kommer några snabba tips.

Trägårdsdam

Alla trädgårdar behöver rikligt med vatten för att må bra, men ibland kan tillskottet av vatten bli väldigt snyggt också. Detta är åtminstone fallet för en trädgårdsdamm. Så länge man sköter efter denna och ser till att vattnet är friskt och fräscht får man ett väldigt snyggt tillskott som nog få grannar, om några alls, har i sin trädgård.

Trädbänk

Det finns något speciellt med tanken om att sitta och slappna av under ett träd. Något som kanske för tankarna till romantiken. Men vill man samtidigt slippa få gräsfläckar på kläderna kan man bygga en bänk runtikring ett träd. Många sittplatser på förhållandevis liten yta och riktigt snyggt därtill.

Pergola

En pergola är något man ofta bygger till en uteplats och kan även kallas för en sorts lövgång. Många täcker dem med klätterväxter eller liknande för att få en riktigt härlig känsla där i. Har man inte så mycket utrymme kan man alltid bygga upp en mindre och hänga upp en liten hammock i den istället.