Bygg ditt egna växthus i trädgården

Växthus kan se ut på många olika sätt. Du kan ha det som ett hem för dina odlingar eller som ett lugnt paradis för dig själv. Oavsett dina drömmar får du hjälp på den här sidan med att bygga ditt drömväxthus.

Kom igång med byggandet

Innan du startar bygget av ditt växthus måste du fundera på storlek och var du ska placera det. Fördelen med att bygga det själv är att du kan få det att passa just din trädgård.

Det första du börjar med är grunden och fundamentet för växthuset, som bör vara stadig och hålla väderomväxlingar. Lägg sedan hörnstolparna på plats. Därefter kan du placera ut glas eller fönster som väggar och fixa till en dörr. Sist fokuserar du på att få taket på plats.

Återvinn material

Förutom att du kan passa in växthuset i din trädgård är en annan fördel priset om du bygger själv. För att sänka priset ännu mer kan du använda dig av återvunnet material. Du kanske har material liggandes färdigt hemma som du kan använda. Gamla fönster och trä finns i många förråd. Har inte du det hemma hittar du kanske material hos grannen, vänner eller på tippen. Kom ihåg: en människas skräp är en annan människas skatt.