Skapa den oas du önskar i din trädgård

En oas är en plats för vila och avkoppling, även meditation om du så vill. En idé för att uppnå den känslan är att ordna ett vattenbad av passande storlek.

Många av oss har en dragning till vatten, och även en fontän med vattenbad för fåglarna kan ge ro. För mer inspiration och inköp av trädgårdsutrustning, till exempel bänkar eller en hängmatta, kan du handla på nätet.

Porlande vatten och fåglar

Tänk dig att stiga upp på morgonen och kunna sätta dig på en bänk i trädgården och lyssna på fåglarnas kvitter. Om du är händig kan du med enkla medel ordna ett något större vattenbad.

Du behöver i så fall se om du har en plats i trädgården där du kan gräva, samt köpa en större balja att lägga ner så att du sedan kunna fylla på med vatten. Runt baljan kan du lägga stenar och plantera blommor och på så sätt få en central punkt i trädgården att koppla av på.

Önskar du istället minimalt med vatten kan du överväga en stabil skål där du kan lägga i kulor av glas och fylla på med vatten för bina och småfåglar som du har besök av i trädgården.