Vintern, en tid för planering

Vi är just i början på december och de flesta fokuserar på allt som ska göras inför jul. Men under vintern och kanske framförallt efter nyår så kommer det att finnas tid för att planera för din trädgård.

Vintern är en bra tid för planering inför vad som komma skall då snön smält bort och det börja spira i våra trädgårdar. Det kan vara allt som att planera de byggnationer som behövs i trädgården till att köpa nya utemöbler. Det kan vara mysigt att kura upp i soffan och bläddra bland inspirationssajter på nätet för att få bra tips på blommor som man vill plantera i sin kommande trädgård.

Från i mitten på mars och två månader framåt kan du förodla en del av de blommor som du vill sätta ut i din trädgård där när odlingssäsongen börjar. Framförallt så blir de mycket tåligare att ha förädlats inomhus utan angrepp från ohyra, att det också blir enkelt när de ska planteras i jorden är en fördel.

Du kan med fördel börja skissa på hur du vill ha din sommarträdgård, antingen så väljer du det traditionella sättet med papper och penna eller så provar du en digital väg för planeringen av din trädgård. Arbetar du i din dator så kan du ändra och göra om hur mycket som du önskar, spara ner dina förslag för att senare se om det var något av de förslagen som du gillade.