Vilken typ av trädgård passar dig?

När man köper ett hus är det lätt att man upplever allt det nya spännande. Har man en trädgård ser man massor av möjligheter att skapa en trivsam miljö. Det man dock bör tänka på är att en trädgård kräver väldigt mycket jobb. Det ska vattnas, rensas och hållas efter. Därför är det viktigt att man börjar med att tänka sig för, vilken typ av trädgård och skötsel som passar just sig själv.

Det finns olika typer av växter. Perennväxter som är återkommande varje år och årsväxter man måste plantera nya varje säsong.

När man anlägger en trädgård bör man även tänka på hur solen rör sig runt tomten. Vad den står som högst och var det blir som varmast under högsommar, men även var det är mest skugga. Den vetskapen kan vara avgörande för att växterna ska överleva.

Är man en mer bekväm människa utan intresse av att rensa och vattna så mycket, kan stenpartier och murar med perennväxter mer mot träd var ett alternativ.

Viktigt där är att man verkligen tänker till hur man ska anlägga dem. Underarbetet är mycket viktigt för att det ska hålla. 

Markduk är också något man inte får glömma, för att minska spridningen av ogräs.

Så när du börjar med din trädgård. Tänk först på vilken typ av person du är. Och hur mycket tid du är villig att lägga på din utemiljö.