Utomhus- eller inomhus spabad - Vad passar bäst för dig?

När vi går mot vinter och kallare tider finns det inget mysigare än att skaffa ett spabad? Det finns många olika sorters spabad, och det kan vara svårt att veta vilket som passar dig bäst. Därför går vi här igenom de största skillnaderna mellan att ha ett spabad inomhus och utomhus, för att du ska hitta rätt.

Spabad för utomhusbruk

Ett eget spabad i trädgården känns lyxigt och är dessutom en härlig plats både vänner och familj att umgås på. När det kommer till utomhusbad finns det dock vissa saker du behöver tänka på.

Det kan till exempel vara ekonomiskt bäst att investera i ett lite dyrare och bättre spabad, med längre hållbarhet och lägre energiförbrukning. Det är också viktigt att du tänker på att spabadet måste ha en stadig och plan yta att ställa badet på, och att det är ordentligt isolerat.

Spabad för inomhusbruk

Det är egentligen ingen större skillnad på ett spabad som du har inomhus mot ett som du har utomhus. Ett inomhusbad är kanske lite enklare, då ditt golv förhoppningsvis redan är plant. Då det står inomhus är det inte heller lika viktigt att det är ordentligt isolerat.

Inredningsvaruhuset hittar du flera alternativ av spabad både för inomhus- och utomhusbruk, och ännu mer information.