Ta reda på regnvattnet och använd i din trädgård

Det regnar ute, du sitter och lyssnar på smattret mot fönstret. Trädgårdslandet blir översvämmat nu, men nästa vecka när solen skiner kommer det vara snustorrt istället. Du suckar. Och växthuset, där är det torrt trots att det regnar.

Men det finns faktiskt sätt att ändra på det.

Samla regnvatten

På CDON finns mängder av olika lösningar för att samla in regnvatten. Om du ställer regnvattenuppsamlare vid husets stuprör kan du få ihop 100 liter vatten om du har ett 100 kvadratmeter stort tak och det regnar 1 mm. Det är mycket vatten som du kan använda till de soliga dagarna. Det kan rent av kännas som slöseri att inte samla vatten, eftersom det går åt väldigt mycket vatten för att hålla trädgården fuktig under sommaren. Dessutom är det bevattningsförbud i tid och otid.

Fördelar med att använda regnvatten

Dina växter föredrar faktiskt regnvatten, då det inte innehåller klor och har lägre kalkhalt än kranvatten. Sen är det ett stort plus för plånboken också, regnvatten är gratis. Om du vill kan du även använda regnvatten till att bada, tvätta, diska eller tvätta bilen. Ju kortare tid du låter vattnet stå i tunnan, desto mindre risk är det för alger. Så snåla inte med regnvattnet, använd det.