Planering för ert altanbygge i sommar

Har du tankar om att bygga en altan i trädgården i sommar är det bra att börja planera inför bygget redan nu. På så sätt kan du sätta igång med bygget relativt snart hinner njuta av er nya altan en längre tid innan hösten kommer intågande igen.

Ha koll på regler

Det första du bör kolla upp är vilka regler som gäller. Finns det stadgar i er förening eller samfällighet som måste följas? I vissa fall kan du även behöva ansöka om bygglov för ditt altanbygge. Se till att det här är gjort i god tid för att kunna påbörja ditt bygge tidigt under sommaren.

Budget och planering

Vill du ha en riktigt snygg altan med material som sticker ut hittar du allt du behöver på nätet. Du kan gärna kombinera standardmaterial med lite mer unika detaljer för att få din perfekta altan. Tänk på att priset på virke har ökat kraftigt de senaste åren och att bygga en altan kan bli kostsamt. Sätt därför upp en budget och räkna på hur mycket du kan spendera på din altan innan du börjar bygga. Att stå där med en halvfärdig altan för att pengarna tagit slut är inget du vill råka ut för.