Odla smart hemma

Det är populärt att odla inomhus och det finns en mängd kryddor och grönsaker som du kan välja mellan. De kan odlas i vackra krukor på fönsterbrädan och det är alltid godare att äta någonting du har odlat själv. Du kan till exempel odla chilipeppar som ger en snygg färgklick i ditt hem, det är en riktigt snygg inredningsdetalj som dessutom kan användas för att sätta hetta på din mat.

Hitta produkter på nätet

Det finns en uppsjö av odlingstillbehör som gör det enklare för dig att plantera frön, du kan hitta det som behövs på nätet. Planterar du dem i snygga krukor så blir det även en trevlig inredningsdetalj. Det är också klokt att ha en liten vattenkanna så att du smidigt kan vattna dina plantor vid behov. När du odlar inomhus har du fördelen att slippa rensa ogräs bland plantorna.

Exempel på saker att odla inomhus

Det finns en del grönsaker och frukter som passar riktigt bra för plantering inomhus. Tomater och paprika är bra exempel på grönsaker som är lättskötta och enkla att odla inomhus. Kryddväxter som mynta, krasse och gräslök är också utmärkta inomhusplantor som kan sätta sprätt på din matlagning. Dessutom fungerar det hur bra som helst att plantera ananas hemma, allt du behöver är toppen på en ananas.