Odla grönsaker

En av de mest tillfredställande med att odla egna grönsaker och liknande är att man få chansen att verkligen uppskatta ens arbeta när man lägger ned dem på talrikten och njuter av dem under en måltid.

Ett av de bästa sakerna man kan odla är just bladgrönsaker, detta tar betydligt kortare tid än att odla frukter och man hinner få flera skördar av dessa innan ens en enda skörd av till exempel tomat. Och som om inte det vore nog tar det dessutom inte lika stor plats så man kan enkelt odla dessa inomhus om man så vill. Fröer till dessa kan man till exempel köpa från webbutiken Gardenhome.se.

Det är många som känner att man vill odla saker som jordgubbar, smultron, tomater och liknande, men då måste man samtidigt vara beredd på att det kommer att ta nästan en halvår innan man har sin första skörd. Det är ett ganska långt projekt för en relativt liten skörd som man ju lätt kan inhandla i en butik. Känner man dock att resan är lika värt som slutresultatet ska man ju naturligtvis prova på det.

Bor man i lägenhet utan tillgång till en riktigt trädgård behöver man inte ge upp drömmen bara därför, det finns en hel del man kan göra med en balkong, se bara till denna artikel från DN.se där hortonomen Johan Orre delar med sig av en del tips m hur man får växterna att må bra på balkongen.

Som vi nämde i början på artikeln kan ju vissa saker även odlas inomhus, så länge man har ett fönster som får bra med ljus under dagen kan man odla saker som basilika, timjan, mynta och annat trevligt utan några större problem.