Odla för en bättre hälsa

Det finns flera anledningar till varför du ska odla dina egna grönsaker. Många upplever att de grödor de själva odlat är godare än de som finns i butik. Dessutom har egenodlade grönsaker ett flertal fördelar för din hälsa.

Inga tillsatser

När du odlar dina egna grönsaker tillsätter du inte några onödiga tillsatser. Det är vanligt att grönsaker som är importerade från andra länder är behandlade med ett medel för att de ska hålla längre. När du odlar din egen mat behöver du inte använda ohälsosamma kemikalier som du måste skölja bort. Därför är det bättre för hälsan att äta de grönsaker du odlat själv.

Trädgård för välmående

Det finns något som heter trädgårdsterapi där de som lider av utmattning eller depression får odla växer som en del av rehabiliteringen. Odling är bra för din mentala hälsa eftersom du lägger ditt fokus på de plantor du har framför dig när du odlar. I och med att delar av odlingen sker utomhus får du dessutom i dig D-vitamin och frisk luft. När du rör på dig bidrar även det till både bättre psykisk hälsa, men också fysisk.