Mördarsnigeln - trädgårdens terror

Så här en bit in i december månad så kan sommarens trädgårdsarbete känns avlägset. Snabbare än du anar så är dock säsongen igång igen och med denna dyker tids nog även mördarnsiglarna upp - trädgårdens terror nummer ett! I detta inlägg så tittar vi på vad man kan göra för att få bukt med problemet, innan allt det du odlar har gått förlorat.

Att tackla problemet med mördarsniglar handlar ofta om att vara förberedd. Har mördarsniglarna förpestat din trädgård tidigare år så kommer de med allra största säkerhet att göra så igen, om du inte ser till att sätta stopp för deras framfart. Det finns en massa olika metoder tills hands både när det kommer till att få bukt med sniglar som redan letat sig in i din trädgård och som tar död på dessa, samt sådant som förhindrar dom att ta sig till vissa områden. Vilken lösning du än kommer fram till som passar dig bäst, så kommer du märka en väldigt skillnad ifrån att inte agera alls, det är någonting som vi kan lova dig.

En av anledningarna till att mördarsniglar frodas så väldigt mycket på våra breddgrader är för att de inte har samma sorts torka att tampas med som i Spanien, där de ursprungligen kommer ifrån och de saknar även i stor utsträckning naturliga fiender i inom vårt ekosystem. Allt adderat gör att de är så pass svårhanterliga som det är, men tack vare nya framsteg inom bekämpningen av denna ras kan vi alltså numera andas ut en aning. Vi kan med andra ord återigen plantera våra favoritgrödor hemma i trädgården med gott mod, åtminstone om vi ser till att skydda dessa från trädgårdens terror nummer ett!