Husfasaden - också en del av din trädgård

För den som har anlagt en trädgård i nära anslutning till sin bostad, det som kanske också är det allra vanligaste, så bör man även tänka på att integrera bostaden och egentligen då husfasaden som en del i trädgården. Detta går att göra på en rad olika sätt och idag delar vi med oss av våra bästa tips!

Helt, rent och snyggt

Det kanske viktigaste för att ett hus inte ska överskugga en fin trädgård på ett negativt sätt är att se till att hålla fasaden hel, ren och snygg. Det spelar helt enkelt ingen som helst roll hur mycket tid som du lägger ner på din trädgård om det ändå är så att ditt hus i nära anslutning stör idyllen.

Detaljer

När grundskicket på ditt hus väl är i ordning så kan det vara värt att gå än längre ner på detalnivå och fundera över hur man kan göra husfasaden än mer vacker och unik. Ett tips kan vara att skaffa specialgjorda hussiffror från Fasaddekor.se. På så vis får man relativt enkelt till en extra touch på huset som får det att sticka ut på ett bra sätt.

Specialväxter

För att nå en riktigt bra övergång mellan huset och trädgården så kan det vara vettigt att fundera över om det skulle vara snyggt att plantera någon form av klängväxt på husväggen. Här finns det lite olika alternativ att tillgå, men vår rekommendation är att sätt upp någon form av stomme som växten kan klättra på, istället för att bara förlita sig på sjävla väggen. Detta är även att föredra den dag som du inte längre vill ha det på detta sätt, vilket kan vara skönt i detta läge. Växter av detta slåg går att köpa direkt på nätet från Plantagen.se.