Höstsysslor innan vinterns intåg

Det är en hel del att göra i sin trädgård innan vintern kommer och detta tar vi för givet att det redan är gjort då vi är i mitten på oktober. När du försatt din trädgård i vinterdvala så finns det andra saker att göra som måste göras på hösten innan vinterns intåg.

Så klart så kan trädgården vara det som prioriteras men ett välskött hus är också något som kan uppskattas för både ägare av huset och dess besökare. Något som regelbundet brukar vara nödvändigt är att rensa hängrännor. Annars så kan risken vara att regnvatten rinner över och förstör husets fasad. Se till att varje höst rensa dessa. Du kan göra det med en stege och för hand. Men det finns även fiffiga lösning som man kan koppla på sin högtryckstvätt och blåsa rent med vattentrycket.

Kolla också upp så att tak, grund, vindskivor, fönster och annat på huset är i sin ordning. Om något behöver åtgärdas så gör detta omgående. Vi vet inte när förta snön kommer och det är skönt att veta när vintern är här att allt med huset är som du vill att det ska vara. Ett hus kräver ständigt underhåll och du kommer att tacka dig själv till våren att du rengjorde hängrännor, och bytte ut det som behövdes bytas ut.