Gräsklippning

Att ha en villa med stor trädgård är något många drömmer om. Har du en stor gräsmatta kan det dock bli något av en mardröm under sommaren. Vill du slippa klippa stora gräsytor kan du göra om trädgården med mer buskar och mindre gräs. Det finns också andra sätt att göra gräsklippningen roligare.

Låt någon annan göra det

Du kan förstås helt och hållet slippa att klippa gräset om du låter någon annan göra det åt dig. Om du bara ser gräsklippning som något jobbigt är det förstås bättre att betala sig ur det hela. Klicka dig vidare här för att få hjälp med gräsklippning och annat.

Skaffa robotgräsklippare

Allt fler villaägare skaffar robotgräsklippare. Dessa smarta små maskiner sköter jobbet helt och hållet åt dig. En robotgräsklippare är dock fortfarande relativt dyr och du bör läsa på innan du köper.

Åkgräsklippare

Har du en stor gräsmatta kan gräsklippningen bli njutningsfull om du skaffar en åkgräsklippare. När du köper åkgräsklippare bör du också fixa hörlurar. Varför inte lyssna på musik eller en ljudbok under tiden gräset blir klippt?

Se det som träning

Om du klipper en stor gräsmatta med en vanlig motorgräsklippare, eller allra helst med en handjagare, kan du se det som ett träningspass och använda det som ursäkt för att inte gå till gymmet.