Fontän i trädgården

En fontän är något som känns väldigt lyxigt att sätta in i trädgården. De flesta har säkert bilder i huvudet att enorma kreationer som sprutar vatten åt alla möjliga håll. Men fontäner kan lika gärna vara små, nästan diskreta saker som kan sätta pricken över i:et när de placeras perfekt.

Ljuden av porlande vatten är något väldigt härligt och att ha en plats där man kan sitta och lyssna på det är väldigt avslappnande. Nu är bara frågan vilken stil som passar bäst. Att anpassa fontänen efter annan dekoration och själva stilen i trädgården är något man kommer att vilja göra.

Har man exempelvis redan en liten damm eller liknande går det att installera en fontän direkt i den. Som något lite extra kan man även sätta ned lite häftiga växter i vattnet. Och för att undvika att de måste bytas ut efter vintern kan man alltid köpa plastväxter. Sådana som används till akvarium passar perfekt.

Vare sig man har en väldigt modern eller klassisk lantlig stil i trädgården går det nästan alltid att hitta något som kan passa in. Det gäller bara att ge sig ut och leta.