Bygg ett gästhus i trädgården

Det kan för många vara en smart lösning att bygga ett gästhus i trädgården då man kanske inte har så gott om plats i huset för övernattande gäster. Ett Attefall på 25 kvadrat är något som kan byggas utan bygglov och du får gott om plats för dina gäster.

Att tänka på

Innan ni sätter igång med ert bygge så är det anmälningsplikt för Attefall och man måste göra en bygganmälan till sin kommun innan man sätter igång. Det ska även skickas in en slutanmälan då bygget är klart. Det får inte överstiga 25 kvadrat och nockhöjd för inte vara högre än 4 meter. Det måste vara 4,5 meter till tomtgräns om det ska stå närmare än så måste grannes tillåtelse finnas.

Extra utrymme

Ett Attefall ger dig extra utrymme både då det kommer gäster och för andra begivenheter hemmavid. Se till att inreda det praktiskt så det går att använda sitt Attefall till annat. Det finns flexibla lösningar som kan gör att du får plats med fler bäddar än planerat. Genom att montera en väggmonterad säng som kan fällas ner vid behov gör det smidigt och du får mer sängplatser i ditt Attefall. Se till att det blir hemtrevligt och mysigt i din 25 kvadrats gäststuga.

Plats för annat

Kanske det är så att någon i familjen har någon hobby och intresse som inte får plats inne i huset. Då kan gästhuset få bli den plats där man kan hålla på med sin hobby. Håller man på att måla så kan det vara skönt att ha sina grejer framme och gå ut när lusten och inspirationen kommer. Lös också förvarningsutrymmen i stugan så man snabbt kan plocka undan om man får gäster till helgen. Det kan vara att barnens kompisar kommer och ska övernatta, då är det smidigt att placera barnaskaran ute i gäststugan.