Bygg ett attefallshus på tomten och få extra sängplatser

Fler och fler villaägare har tagit tillfället i akt och byggt attefallshus på sin tomt. Ett attefallshus är en byggnad på max 30 kvadratmeter som du får bygga på din tomt utan bygglov.

Varför ett attefallshus?

Ett attefallshus ger massvis av möjligheter. Du kan exempelvis använda det som gäststuga, vilket är perfekt att ha när släkten eller vänner kommer på besök. Jobbar du hemifrån kan du göra det till ett hemmakontor eller som en första bostad när tonårsbarnet vill flytta ut.

Vill du istället ha en extrainkomst kan attefallshuset även med fördel hyras ut. Möjligheterna är oändliga, och det finns dessutom många tips och idéer du kan ta del av på nätet.

Planering av ditt nya hus

När du bestämt dig för vad du vill använda attefallshuset till är det dags att börja planera. Viktiga saker att tänka på är hur stort det ska vara, vilken form det ska ha, om det behöver vatten indraget och var på tomten det ska stå. Försök integrera attefallshuset med din befintliga trädgård, så huset får en naturlig plats på tomten.

Sorselestugan är experter på attefallshus, och kan självklart hjälpa dig. Kika in på deras hemsida och titta på passande kampanjer för just ditt behov.