Automatisk bevattning i trädgården

Om man har en stor trädgård så kanske en automatisk bevattning i trädgården vore en briljant lösning för alla dina växter. Oavsett storlek så vet vi att det är ett evinnerligt kånkande med vattenkannor och nästintill flera timmars jobba under en viss period under sommaren.

När sommaren är som bäst och varmast så vill man ju gärna ligga i hammocken och bara njuta av de sköna varma sommardagarna som finns och har man en trädgård så finns det alltid jobb för att hålla den i topptrim. Att kolla in ett system som automatiskt bevattnar alla delar i trädgården kan vara lösningen. Det finns stora och mindre bevattningssystem som passar stoleken på din trädgård. Då slipper man den jobbiga delen att ständigt bevattna sin trädgård. 

Om det är en stor trädgård så kanske man inte kan koppla och dra vattenledningarna själv, bor du i området kring vår huvudstad då kan exempelvis en firma som arbetar med vvs i Stockholm hjälpa till om så skulle vara fallet. Att dra ut vattenutkast från fastigheten är inget som man fixar själv. Kolla upp om de kan utföra jobbet och införskaffa nödvändig utrustning så kan du till sommaren se hur allt i din trädgård bevattnas automatiskt och du kan njuta av sköna dagar i din trädgård.

Vill du hålla koll på gräsmattan samtidigt kan du installera eller sprinklersystem i trädgården som sätter igång på givna intervaller. Hela området blir jämnt bevattnat och du behöver inte göra något annat än ställa in tidsintervallerna för vattningen. Om du inte har en egen brunn måste du dock hålla koll på eventuella bevattningsförbud under sommaren och strypa systemet tills vidare. 

I växthus och långa grönsaksfåror kan du använda droppbevattning, det är små vattenrör med hål där det droppar ut vatten kontinuerligt. Det långsamma dropparna håller jorden och rotsystemet fuktigt. Det finns även droppsystem som du hänger ovanför plantan eller små spjut du stoppar ned i marken för att tillföra mer vatten.